Recept Roomhoorntjes/Kue Keong/Kue Cungcung

  roomhoorn

Hoorntjes

2 vellen bladerdeeg
150 gram suiker
2 eierdooiers
3 eetlepels water
 
Vulling:
6 ons roomkaas, kamertemperatuur
1/3 kopje suiker
4 ons slagroom, gekoeld
1 eetlepel vanille-extract
 
Materialen:
bakpapier
spuitzak
 
1. Verwarm de oven op 220 C.
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Opzij zetten.
3. Snij de ontdooide bladerdeeg vellen in stroken van 1,5cm.
4. Wikkel de stroken rond de roomhoornpen, overlap een beetje met elke volgende strook.
5. Plaats de mal, het einde van de strook naar beneden.
6. Klop de eidooier en het water samen.
7. Bestrijk elk hoorntje met eigeel mengsel. Strooi of rol in de suiker.
8. Leg ze op een tissue, waardoor overtollig eigeel af gaat.
9. Leg op het bakpapier.
10. Bak 15 minuten, halverwege even omdraaien.
11. Laat de hoorntjes afkoelen. Verwijder de pen.
 
Vulling:
1. Met een mixer de roomkaas en suiker tot een glad en romig kloppen(geen klontjes), 2-3 minuten.
2. Voeg vanille-extract en slagroom toe. Doorgaan met mixen tot stijf, ongeveer 4 minuten.
3. Vul een spuitzak met room, en vul de hoorntjes.
4. Selamat Makan!
 

 Deze website gebruikt cookies.

Copyright by Waroeng.nl