Recept Rempeyek Kacang

 

Ingrediënten:

- ½ kg gepelde pinda's
- 4 gepofte kemirinoten, gemalen
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel ketumbar (koriander) poeder
- 350 gram rijstemeel
- ½ eetlepel tapioca meel
- 250 cc kokosmelk
- 100 cc water
- 1 ei
- 5 stuks fijngesneden daun jeruk (optioneel)
- zout naar smaak
- olie om te frituren

 

Materialen:

- Rempeyek lepel

- Wok

 

Bereidingswijze: 

1. Meng het ei, knoflook, zout, kemiri, korianderpoeder. Pureer in een blender of vijzel.

2. Voeg pinda's, rijstemeel, tapiocameel, specerijen, water, kokosmelk en evt. de heel klein gesneden daun jeruk bladeren toe. Roer tot gelijkmatig verdeeld.

3. Verhit de olie en de rempeyek lepel. Vul de rempeyek lepel en zet deze in de wok. Bak op matig vuur tot lichtbruin. De koekjes gaan meestal vanzelf drijven, soms moet je ze even los schudden.

4. Uit laten lekken op keukenpapier en af laten koelen. Bewaren in een luchtdichte pot.

5. Selamat Makan!

 

Tip:

- Als U moeite heeft de pinda's gelijkmatig te verdelen, kunt U die ook later op de lepel toevoegen.

- Varieer: in plaats van pinda's kunt U ook ikan teri, sojaboontjes of garnalen gebruiken.

- Houdt U van pittig: sambal toevoegen!

 Deze website gebruikt cookies.

Copyright by Waroeng.nl