Recept Martabak Manis/Terang Bulan

Een heerlijk gerecht waar maar weinigen nee tegen kunnen zeggen. Een dikke gevulde zoete pannenkoek, met een vulling van chocola en nootjes.

  Martabak Manis

Ingredienten:

250 gram bloem
1 theelepel gist
150 gram kristalsuiker
375 cc warme kokosmelk
2 eieren
¼ theelepel baking soda
 
Vulling:
- geraspte nootjes, ongezouten
- sesamzaadjes
- kristalsuiker
- chocoladehagel
- geraspte kaas
- gecondenseerde melk
 
Materialen:
 
Bereidingswijze:
1. Verwarm de kokosmelk tot net onder koken, roer de gist erdoor tot goed gemengd en opgeschuimd, dan opzij zetten .
2. Meng daarna de bloem, suiker, en de eieren erdoor tot een glad beslag. Voeg de baking soda toe en roer het mengsel opnieuw. Laat rusten op kamertemperatuur gedurende ongeveer 15-20 minuten .
3. Verwarm de martabak pan die is ingesmeerd met boter of margarine. Giet het mengsel erin (ca 1 cm dik) en bak op laag tot middelmatig vuur tot het bovenoppervlak droog is, en de onderste laag knapperig bruin.
4. Haal de dikke crepe uit de pan en op een snijplank.
5. Strooi kristalsuiker op de pannenkoeken en gecondenseerde melk. Naar wens kunt u geraspte kaas, geraspte gebakken noten, chocoladehagel of sesamzaadjes op de pannenkoek strooien. U kunt ook combineren!
6. Snij de pannenkoek in twee helften en leg deze met de 2 bovenkanten op elkaar. Snijd nu in ongeveer 10 stukken.
7. Selamat Makan!
 
Tip: Afhankelijk van de zoetheid van de vulling, kunt U eventueel een theelepeltje vanillesuiker aan het beslag toevoegen. Doe dit dan samen met de baking soda.

 Deze website gebruikt cookies.

Copyright by Waroeng.nl