Recept Kue Serabi

Ingredienten:

  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 300 cc kokosmelk
  •  enkele druppels pandan essence
  • 1 ei
  • ¼ theelepel zout

Saus ingrediënten:

  • 500 cc kokosmelk
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 pandanblad

Materialen:

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem en het bakpoeder. Zeef het.
2. Klop de eieren en zout, en voeg daarna de kokosmelk en essence toe. Goed mengen.
3. Giet het eimengsel beetje bij beetje in de bloem en kneed tot het glad en luchtig is.
4. Laat 1-2 uur rusten.
5. Verhit de serabi pan met een weinig olie.
6. Giet 3-4 eetlepels beslag. Wacht totdat op de pannenkoek poriën verschijnen, dan deksel erop. Bakken tot ze gaar zijn. Haal ze uit de pan. Herhaal dit proces totdat het beslag op is. 
7. De saus: Kook alle ingrediënten, goed roeren zodat de kokosmelk niet schift, en laat afkoelen.
8. Serveer de pannekoekjes met de saus.

9. Selamat makan.

 Voor 15-20 stuks.

 Deze website gebruikt cookies.

Copyright by Waroeng.nl