Ingrediënten: Kue Semprong

  • 260 gram rijstmeel
  • 150 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • ½  tl. kaneelpoeder
  • 450 cc kokosmelk
  • Bakolie voor het smeren
     

Materialen:


Bereidingswijze:
   1. Meng de bloem en suiker. Voeg de losgeklopte eieren, roer goed.
   2. Giet de kokosmelk en kaneel door het bloemmengsel. Roer alles goed door.
   3. Verhit het wafelijzer boven een kleine vlam, vet in met olie.
   4. Doe 2 eetlepels van het deeg in het ijzer en strijk uit met de achterkant van de lepel.
   5. Sluit het ijzer. Bak op een laag vuurtje aan elke kant ongeveer 5 minuten.
   6. Nadat het deeg goudbruin is, rol het meteen op. Laat het afkoelen.

Tips:

 - Rol het deeg als het nog warm is. Zo niet, dan zal de wafel uitdrogen en zal niet kunnen worden gerold. Rol terwijl de wafel nog in het ijzer zit. Start met de hand, dan rollen met de hulp van een kleine spatel.

- Maak het deeg niet te dun, maar ook niet te dik. Als het te waterig of dun, zal het deeg niet op het ijzer blijven, en zal gaan lopen. Omdat de droogte van rijstmeel varieert, doe een test: als het te waterig is, voeg meel toe. Als het te dik is, voeg water toe.

 

-Vul de rolletjes voor de variatie eens op met een lekkere vulling.

 Deze website gebruikt cookies.

Copyright by Waroeng.nl