Recept Putu Ayu
Ingrediënten:
- 250 gr bloem
- 4 eieren
- 75 gr suiker
- 160 ml kokosmelk
- 1 theelepel pandan pasta
- een halve oude, geraspte kokosnoot en
- 1 / 2 theelepel fijn zout
Materialen:
- Mixer
- Putu Ayu vormpjes
- Stoompan
Bereidingswijze
1. Klop de eieren, suiker en zout met behulp van een elektrische mixer tot stijve, gladde massa. Stop mixen, en voeg geleidelijk meel, onder voortdurend roeren met een plastic spatel toe. Voeg de pandan pasta en kokosmelk toe en roer goed.
2. Verwarm de ingevette Putu Ayu vormpjes en vul ze met geraspte kokos. Giet beslag totdat deze bijna vol is. Herhaal dit totdat alle deeg is opgebruikt.
3. Stoom op hoog vuur ca. 20 minuten, of totdat de cake gaar is. Laat afkoelen en haal ze daarna uit de vormpjes.
4. Serveer.
5. Selamat makan.
Voor ± 30 stuks.
Tip:
- Eieren moeten worden geslagen totdat het stijf is.
- Bij stomen het stomerdeksel afdrogen, zodat er geen druppels op de cakejes vallen.
- Doe het deksel niet open als het deeg niet goed gaar is (min of meer de eerste 10 minuten), omdat de cakejes anders instorten.
Vertel ons en alle bezoekers van Waroeng.nl, Your Indonesian Webshop! je mening over dit artikel.
Feedback
Peter schreef op 04-06-2016 om 14:08:
Bakpoeder
Hoi, ik had de vormpjes bij jullie besteld en dit recept gebruikt.
Het was bijna helemaal goed gegaan. De smaak en vorm was goed maar de textuur was niet luchtig en fluffy. Volgens mij zijn jullie bij dit recept vergeten de bakpoeder er bij te doen. Volgende keer als ik het weer probeer doe ik er in elk geval wat van bij en hopelijk worden ze dan wel lekker luchtig.
Het was bijna helemaal goed gegaan. De smaak en vorm was goed maar de textuur was niet luchtig en fluffy. Volgens mij zijn jullie bij dit recept vergeten de bakpoeder er bij te doen. Volgende keer als ik het weer probeer doe ik er in elk geval wat van bij en hopelijk worden ze dan wel lekker luchtig.
Joyce schreef op 22-03-2015 om 20:03:
Rubberachtige cake
Waarom worden mijn cakejes rubber. Alleen het onderste laagje is goed. De rest lijkt wel kauwgum. Heb nu drie pogingen gedaan. Het recept helemaal gevolgd. Tweede keer met kristalbloem, derde keer met zelfrijzend bakmeel. Krijg piepkleine niet gerezen rubber cakejes.
Waroeng.nl schreef op 23-03-2015 om 07:41:
Moeilijk te zeggen vanaf hier. Smokkel anders eens wat door het toevoegen van wat rijsmiddel SP of Ovalet, zodat het wat meer rijst.
Lya schreef op 03-05-2013 om 19:05:
Kue Putu Ayu
Bloem apa harus digunakan? Parentbloem atau zelfrijzend?
Waroeng.nl schreef op 23-03-2015 om 07:39:
RE: Welke bloem gebruiken
als je voor het bakken van deze recepten een pak uit de winkel neemt waarop "bloem" staat, zullen er geen ongelukken gebeuren. Maar toch is het beter een pak te nemen waarop "patisseriebloem" opstaat, maar patentbloem kan ook.