Ingrediënten: spongecake

  • 7 eidooiers
  • 120 gram suiker
  • 100 cc water
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel wijnsteenbakpoeder (cream of tartar)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 potje pandan extract (of minder als je wilt een lichtgroene kleur)
  • 75 cc plantaardige olie
  • 7  eiwit
  • 80 gram suiker
  • 180 gram bakmeel

Materialen:

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng de eidooiers en 120 gram suiker tot luchtig in ongeveer 25 minuten.
  3. In de tussentijd maak een mix van water, olie, pandan extract, zout, bakpoeder en wijnsteenbakpoeder in een kom. Zet opzij.
  4. Maak ook een mix van het eiwit en 80 gram suiker in een aparte kom. Meng in ongeveer 10 minuten met de mixer tot je een luchtig mengsel hebt. Zet opzij.
  5. Meng het eidooiermengsel en het bakmeel. Goed mengen. Voeg vervolgens het mengsel van olie, water en pandan extract. Roer het voorzichtig tot alles goed gemengd is. Als laatste, voeg het eiwitmengsel toe. Roer goed en giet in een bakvorm de je al hebt beboterd hebt,  en bak het in de oven ongeveer 1 uur.
  6. Om te kijken of het gaar is, prik met een sate stokje in de cake. Komt het stokje er droog uit, is de cake gaar.
  7. Selamat makan.

Voor 20 porties.

 Deze website gebruikt cookies.

Copyright by Waroeng.nl