Recept Kue Lumpur:

Ingrediënten:
- 75 gram margarine
- 250 ml melk
- 175 gr bloem
- 125 gr kristalsuiker
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel vanillepoeder
- 6 losgeklopte eieren
- 500 ml dikke kokosmelk
- rozijnen naar smaak
Materialen:
- Kue Lumpur pan
- mixer
Bereidingswijze:
1. Breng de melk met de margarine, suiker en zout aan de kook2. Voeg de bloem en de vanille toe, roer alles goed door.
3. Haal van het vuur.
4. Voeg de opgeklopte eieren beetje bij beetje al roerend toe.
5. Voeg de dikke kokosmelk toe en roer tot het een glad beslag is.
6. Olie de pan.
7. Giet de vormen 3/4 vol met beslag. Met deksel op de pan langzaam bakken tot halfgaar.
8. Bestrooi met rozijnen en laat het garen.
9. Serveer.
10. Selamat makan.
Voor 45 stuks.
Vertel ons en alle bezoekers van Waroeng.nl, Your Indonesian Webshop! je mening over dit artikel.
T.R.Apon schreef op 04-07-2013 om 10:09:
Lekkere Kue Lumpur
Dit recept gemaakt en smaakt heel erg lekker vooral de kleinkinderen zijn er gek op, ik heb ze wel in de oven gebakken en gaat net zo goed, zo`n 20 minuutjes op 180 graden, de helft met rum rozijnen en de andere helft (voor de kleintjes)neutrale rozijnen.
Waroeng.nl schreef op 30-06-2013 om 11:39:
Typefout rechtgezet
Met dank aan de oplettende lezer hieronder de dubbele kokosmelk, verandert in 1 maal kokosmelk en 1 maal melk.
Hartelijk dank!
T.R.Apon schreef op 29-06-2013 om 10:19:
recept van Kue Lumpur is niet correct
Wanneer moet de 250 ml melk erin? of drink je het op? hahahaha.