Recept Kue Ku Kue Ku

Ingrediƫnten:

Voor de vulling:

  • 85 gram gepelde groene bonen, 1 uur geweekt
  • 60 gram suiker
  • 100 ml kokosmelk
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 pandanblad
 
Voor de korst:
 
  • 200 gram kleefrijstmeel
  • 50 gram poedersuiker
  • 75 gram gestoomde aardappelen, puree
  • 1 eetlepel olie
  • 1/2 theelepel zout
  • 125 ml kokosmelk (1 / 4 kokosnoot)
  • rode kleurstof
  • enkele bananenbladeren
 
Materialen:
 
Bereidingswijze:
 
Vulling:
1. Stoom de groene bonen in 30 minuten gaar.
2. Kook de groene bonen, suiker, kokosmelk, zout en pandanblad, en roer het tot een gladde massa.
 
Korst:
3. Mix kleefrijst meel, suiker, meel, aardappelen, olie en zout. Voeg de kokosmelk en kleurstof al roerend beetje bij beetje toe tot een gladde en romige massa.
 
4. Maak een bolletje van het korstdeeg, maak die plat en voeg wat vulling toe. Sluit de vulling op in het deeg en maak er een ovale bol van.
5. Bestrooi met de Kue Ku vorm met wat kleefrijstmeel. Druk de bol in de vorm.
6. Haal het uit de mal.
7. Plaats op bananenblad, welke licht is ingesmeerd met een beetje olie.
8. Stoom 10 minuten op matig vuur. Elke 2 tot 3 minuten de stoompan openen en stoom laten ontsnappen.
9. Na het stomen, wrijf een beetje olie over de koekjes.
10. Serveer.
11. Selamat makan!
 
Tip: Als men te lang wacht met stoom te laten ontsnappen, breekt de korst open.
 

 

 Deze website gebruikt cookies.

Copyright by Waroeng.nl