Recept Kue Kastengel recept kue kastengel

 

Kue kastengel, afgeleid van het Nederlands woord kaas-stengel, is een hartig koekje wat in Indonesië vaak rond de tijd van het suikerfeest wordt gegeten. Wij zijn het daar niet mee eens, het hele jaar door smaken ze namelijk lekker.

 

Ingrediënten:

450 gram bloem

100 gram roomboter

200 gram margarine
250 gram geraspte kaas
50 gram melkpoeder
2 eigeel
1 theelepel zout
 
om te bestrooien
50gr geraspte kaas
1 eigeel

 

Materialen:

Steekvorm Kue Kastengel

bakplaat

 

Bereidingswijze:

1. Meng eerst de roomboter, margerine, zout en de eidooiers. Voeg daarna de geraspte kaas en melkpoeder toe en meng tot een gladde massa.

2. Voeg daarna pas de bloem toe.

3. Boter een bakplaat in.

4. Maak een plaat van het deeg van circa 1 cm dik en steek daar de koekjes uit.
5. Deze koekjes gaan op de bakplaat. Bestrijk de koekjes met eigeel en bestrooi met geraspte kaas.
6. Bak de koekjes 20-25 minuten op 140 graden in de oven.
7. Laat afkoelen.
8. Selamat Makan!
 

 Deze website gebruikt cookies.

Copyright by Waroeng.nl