Recept Kue Cubit: Kue Cubit

Ingrediƫnten:

  • 100 gram bloem 
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram gesmolten boter 
  • 3 eieren (op kamertemperatuur) 
  • 1 / 4 theelepel baking soda (zuiveringszout)
  • 1 / 2 theelepel bakpoeder 
  • 1 pak vanille-poeder 

Topping:

  • kleurrijke hagelslag
  • geraspte kaas

Materialen:

Bereidingswijze:

1. Beboter de pan en zet opzij.
2. Meng met de mixer, de eieren en kristalsuiker, op hoge snelheid tot dik schuim.
3. Op lage snelheid de bloem er lepel voor lepel inmengen.
4. Voeg de gesmolten boter toe.
5. Voeg baking soda, bakpoeder en vanille poeder toe, roeren tot het deeg glad wordt.
6. Gebruik een beker of mengkom met een mond, zodat het makkelijk te schenken is..
7. Verwarm de taartvorm met boter. Houdt het vuur laag.
8. Giet cake beslag in de pan, slechts de helft vol, want het rijst nog tijdens het bakken.
9. Bestrooi met geraspte kaas, hagelslag of een mengsel van beide.
10. Dan deksel op de pan totdat de onderkant van de koekjes mooi goudbruin is.
11. Serveren.
12. Selamat makan!

 

Tip:
-  Volgens de tukang,is het geheim van deze kue de verhouding tussen tarwebloem, suiker en boter = 1:1:1.
-  Oorspronkelijk topping voor deze kue is een hagelslag.
-  Elke keer voor het bakken, moet het deeg goed worden geroerd om bezinken tegen te gaan.
-  Voor de topping kan ook gebruik worden gemaakt van kleine stukjes jackfruit of andere vruchten.

 Deze website gebruikt cookies.

Copyright by Waroeng.nl